Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Komandant NATO-a u BiH Giselle M. Wilz održala predavanje studentima na AUBiH

BiH

2

Komandant NATO-a u BiH brigadni general Giselle M. Wilz posjetila je u petak Američki univerzitet u Bosni i Hercegovini (AUBiH), gdje je održala predavanje studentima i upoznala se sa inovacijama u obrazovanju, a koje se primjenjuju na AUBiH.

Više od 100 studenata Američkog univerziteta u BiH prisustvovalo je predavanju komandanta NATO-a, u kojem se osvrnula na trenutne izazove koji stoje pred Bosnom i Hercegovinom na putu ka članstvu u NATO, ali i važnosti edukovanja mladih budućih lidera. Komandant Wilz je bila naročito obradovana činjenicom da AUBiH zajednicu čini i veliki broj studenata iz zemalja širom svijeta.

“Danas sam imala posebnu priliku razgovarati sa studentima Američkog univerziteta u BiH. Za mene je velika čast i svakako jedna od ljepših stvari koje radim u svojstvu komandanta NATO Štaba Sarajevo posjeta univerzitetima i razgovor sa budućim generacijama o vrijednostima NATO-a i euroatlantskih integracija. Imali smo kvalitetnu diskusiju i čuli odlična pitanja od svih studenata i nadam se da ću imati priliku za još nekoliko ovakvih susreta prije nego što napustim ovu divnu zemlju”, poručila je Giselle Wilz komandant NATO-a u BiH.

Po završetku predavanja komandantu NATO-a u BiH, brigadnom generalu Wilz, predsjednik Američkog univerziteta u BiH Denis Prcić dodijelio je “Leadership award” kao priznanje za trud koji se ulaže da Bosna i Hercegovina pristupi NATO savezu.

“Velika nam je čast ugostiti komandanta NATO snaga u BiH, Giselle Wilz. Veoma smo zahvalni na svemu što čini za Bosnu i Hercegovinu, za sav trud koji ulaže kako bi BiH postala članica NATO-a. Smatram da su student Američkog univerziteta u BiH danas dobili dosta kvalitetnih i poučnih informacija. Zbog svega toga smo se odlučili da dodijelimo “Leadership award” komandantu Wilz, jer smo uvjerenja da je ona primjer lidera na kojeg se trebaju ugledati buduće generacije”, kazao je predsjednik AUBiH Denis Prcić.

Po završetku posjete predsjedniku AUBiH-a Denisu Prciću komandant Wilz je uručila priznanje za izvanredan doprinos radu NATO snaga u Bosni i Hercegovini.