engleska

Čak 127 igrača iz Premiershipa ostalo bez kluba

joe hart (1)

Jedno od najzvučnijih imena na listi igrača bez kluba, koju je objavio Daily Mail, je bivši vratar engleske reprezentacije Joe Hart kojem je istekao ugovor s Burnleyjem

Čak 127 igrača iz engleskih nogometnih premierligaša probudilo se prvog jula bez kluba.

Ta bi brojka bila i veća da dio nogometaša, poput Davida Silve, Pedra, Williana i Adama Lallane, nije potpisao kratkoročne ugovore do kraja, zbog pandemije produžene sezone.

Ostali su postali slobodni igrači na tržištu i bez odštete mogu tražiti novu sredinu.

Jedno od najzvučnijih imena na listi igrača bez kluba, koju je objavio Daily Mail, je bivši golman engleske reprezentacije Joe Hart kojem je istekao ugovor s Burnleyjem.

Hart je čak 12 godina bio član Manchester Cityja, a njegov kraj među “Građanima” ubrzao je dolazak Pepa Guardiole. Španac je na Etihad stigao 2016. a Hart je prvo poslan na posudbu u Torino, pa West Ham, a od 2018. je bio član Burnleyja. Ove sezone je upisao samo tri nastupa i to sva tri u kupovima.

“Možda ljudi misle da je vrijeme za paniku, ali radujem se vremenu koje je ispred mene. Trebam samo nekoga ko će vjerovati u mene, a ja ću to povjerenje opravdati,” kazao je za BBC Sport Hart koji je na golu engleske reprezentacije sakupio 75 nastupa, prenosi Hina.

Na listi otpisanih je i stoper novog prvaka Liverpoola Nathaniel Clyne. On ove sezone nije upisao niti jedan nastup za “Redse”, a imao je i velikih problema s ozljedama.

U Liverpool je stigao 2015. iz Southamptona za 14 miliona eura, a prošlu sezonu je proveo na posudbi u Bournemouthu, ali nije uspio uvjeriti niti Eddieja Howea da ga dugoročno potpiše.

Bez ugovora su ostali i Pablo Zabaleta u West Ham Unitedu, Aaron Lennon u Burnleyju, Ryan Fraser u Bournemouthu, Oumar Niasse u Evertonu, Ross McCormack u Aston Villi….