Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

argentina

Carlos Tevez zaplovio u trenerske vode

tevez ss

Osim što ima 38 godina, prekretnica za odluku o prekidu igračke karijere bila je smrt oca

Carlos Tevez objavio je prije 18 dana prekid igračke karijere, a od jučer kao trener Rosario Centrala započinje trenersku.

Argentinski prvoligaš Rosario objavio je da je nekadašnji napadač Juventusa, Manchester Cityja i Manchester Uniteda potpisao jednogodišnji ugovor i postao njegov novi trener.

Rosario se nakon četiri kola tamošnjeg prvenstva nalazi na 22. mjestu u konkurenciji 28 klubova. Od mogućih 12 dosad je osvojio četiri boda. Newell's Old Boys je prvi s deset bodova, dok Boca Juniors kao drugoplasirani ima devet bodova.

Osim što ima 38 godina, prekretnica za odluku o prekidu igračke karijere bila je smrt oca.

“Penzionisao sam se, potvrđujem vam. Mnogi su mi klubovi nudili svašta. Bilo je ponuda iz SAD, ali to je to od mene. Dao sam sve što sam imao. Moja zadnja godina karijere bila je teška, ali mogao sam viđati oca. Prestao sam igrati jer sam izgubio svog najžešćeg navijača“, rekao je Tevez.

Segundo Tevez nije Carlosov biološki otac. Nekadašnjeg argentinskog reprezentativca u mladosti je napustila majka, a biološki otac mu je ubrzo umro. Segundo je tako samostalno odgojio Carlosa u Fort Apacheu, najozloglašenijem dijelu Buenos Airesa. Jednom je prilikom čak i otet, no vraćen je kući nakon što je Carlos vjerovatno platio otkupninu iako to nikad nije priznao.