Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Urugvajski nogometaš

Cavani progovorio o navodnom raskolu u PSG-u

psgraslol

L’Équipe je prije nešto manje od mjesec dana otkrio da su Neymar i Mbappe pokrenuli urotu protiv Edisona Cavanija

PSG je u sezonu u domaćem prvenstvu krenuo strašno, Tuchelova mašina melje sve pred sobom i za očekivati je da je atmosfera na Parku prinčeva idealna. Međutim, nije.

L’Équipe je prije nešto manje od mjesec dana otkrio da su Neymar i Mbappe pokrenuli urotu protiv Edisona Cavanija s ciljem da ga već ove sezone potjeraju iz kluba.

Ugledni francuski list tako je iznio zanimljive statističke podatke koji dokazuju da stvarno nešto ne štima u odnosima između Urugvajca te Brazilca i Francuza.

L’Équipe je tako izračunao da je u ovoj sezoni čak 25 posto Neymarovih dodavanja otišlo u noge Mbappeu, a tek 0,5 posto Cavaniju.

Mabppe je 31 posto svojih paseva adresirao na Brazilca, a tek pet posto na Urugvajca.

U utakmici protiv Lyona, u 40 minuta koje je proveo na travnjaku, Cavani nije primio niti jednu loptu tandema Neymar – Mbappe, a onda ga je Tuchel izvadio iz igre.

L’Équipe je u tom tekstu pisao kako se Cavani u Parizu osjeća izolirano, usamljeno i bez podrške, kako na travnjaku, tako i izvan njega. Ostatak ekipe navodno se priklonio najvećim zvijezdama i Urugvajac se u svlačionici osjeća kao strano tijelo.

Urugvajac je danas komentirao te napise i rekao je da nisu istiniti te da nema nikakvog sukoba u PSG-u.

“To nije istina. Nije istina da se ne slažemo dobro. Imamo ponekad problema tokom utakmice, ali to je normalno i to ne znači da se ne podnosimo. Vjerujem da će zajednički rad s trenerom Tuchelom cijeloj ekipi dati potrebnu čvrstinu i da ćemo svi zajedno imati sjajnu sezonu”, rekao je Cavani.

I dok u Le Championnatu PSG nema ozbiljnu konkurenciju, u Ligi prvaka Parižani nisu toliko uvjerljivi. Nakon tri prva kola PSG je s četiri boda treći iza Liverpoola i Napolija.

Upravo kod Napolija PSG gostuje u utorak i Cavani kaže da bi poraz protiv njegove bivše ekipe značio i vjerojatno ispadanje iz Lige prvaka.

”Povratak u Napulj bit će za mene emotivan, posebno mislim na stadion, uz onakve navijače. Vjerujem da će biti super utakmica u kojoj moramo pokazati da smo bolji i da se znamo nositi s pritiskom. Izgubimo li, teško ćemo proći grupu.”