Cazorla: Napadačka strategija je dobra, ali trebamo biti i pametni

cazorla3

Fudbalski reprezentativac Španije i veznjak engleskog Arsenala Santi Cazorla izjavio je kako njegov klub treba promjenu ako želi biti uspješnjiji u narednoj sezoni.

Ekipa “topnika” krajem godine bila je prva na tabeli engleske lige, no prema trenutnom stanju na tabeli, za vodećim Leicesterom zaostaje čak 12 poena.

Vezni igrač londonskog kluba, u intervjuu za SkySports, kazao je kako je napadačka strategija Arsenalu uvijek dobro došla, no, kako je rekao, ekipa nekad treba znati zadržati vodstvo.

“Zasigurno je da nešto moramo promijeniti. Jer, ako želimo pobijediti, potrebna nam je promjena”, smatra Cazorla, te dodaje:

“Istina je da imamo sjajan mentalitet i filozofiju, jer uvijek želimo napadati i postići pogodak. Ipak, smatram da ponekad trebamo biti pametni i u situaciji kada vodimo 1-0, zadržati taj rezultat i osvojiti tri boda.”

Dodao je kako je Arsenal imao priliku do osvoji titulu ove godine, te da su razočarani, jer do toga nije došlo. Ipak, kako je kazao, to je fudbal i uvijek treba gledati samo u budućnost.

Prema njegovim riječima, svi imaju odgovornost kada je u pitanju ova sezona.

“Kada pobjeđujemo, mi pobjeđujemo zajedno. Kada gubimo, mi, isto tako, gubimo zajedno. Jer, mi smo jedan tim”, rekao je veznjak Arsenala, naglasivši kako se iskreno nada da će Arsenal biti uspješniji u narednoj sezoni.