Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Cech: Daleko sam od toga da bih sjedio na klupi

cech34

Češki fudbalski reprezentativac i donedavni golman londonskog Chelsea Peter Cech tvrdi da mu se ambicije za osvajanje trofeja poklapaju sa ambicijama njegovog novog kluba Arsenala i poručuje da je željan novih izazova i pobjeda.

Iskusni češki golman Cech je danas novinarima u Pragu kazao da se nije mogao pomoriti sa činjenicom da je prošle godine izgubio poziciju u prvom timu Chelsea i da se među nekoliko ponuda odlučio na prelazak u Arsenal sa kojim želi ostvarivati uspjehe kakve je imao i na golu londonskih „plavaca“ sa kojima je osvojio Ligu Prvaka, Evropsku ligu i po četiri titule prvaka Engleske i FA Kupa.

„Moja predanost i pristup fudbalu su jednaki kao i na početku karijere. Daleko sam od toga da bi sjedio na klupi ili okončao karijeru. Imam velike ambicije, a takve su i Arsenalove“, kazao je Cech, koji je u Arsenal prešao za 11 miliona funti, ali tvrdi da tu nije bio bitan novac, već isključivo „fudbalski razlozi“.

Zanimljivo je da je Cech mogao zaigrati za Arsenala i 2003. godine nakon prve uspješne sezone u francuskom Rennesu, ali taj transfer nije realiziran je Češka tada nije bila članica EU-a i postojali su problemi pri dobijanju radne vize u Engleskoj.

Cech će se narednih dana priključiti saigračima iz Arsenala na pripremama u Singapuru, a prvi meč odigrat će upravo svog bivšeg tima Chelseaja, u kojem je proveo 11 godina. Utakmica Superkupa igrat će se 2. augusta.

„Naravno da se radujem toj utakmici. Bit će to moja prva prilika da osvojim trofej sa Arsenalom. Radujem se novom poglavlju i izazovima“, zaključio je 33-godišnji Cech.