Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Konstituisana Komisija za nadzor rada OSA-e

nikola-spiric1111

Izborom predsjedavajućeg, te prvog i drugog zamjenika predsjedavajućeg, u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine (PSBiH) konstituirano je Zajedničko povjerenstvo za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Za predsjedavajućeg Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH izabran je Nikola Špirić iz SNSD-a. Za prvog zamjenika predsjedatelja izabran je Bariša Čolak (HDZ BiH), a za drugog zamjenika predsjedavajućeg izabran je Safet Softić (SDA).

Članovi Zajedničke komisije su Đorđo Krčmar, Mirsad Mešić, Sadik Ahmetović, Predrag Kožul, Damir Bećirović, Fahrudin Radončić, Ljilja Zovko, Sredoje Nović i Darko Babalj.

Zajednička komisija za nadzor nad OSA-om mjesecima je bila predmet spora u Parlamentarnoj skupštini BiH zbog insistiranja SNSD-a da mjesto predsjedavajućeg tog parlamentarnog tijela pripadne njima kao najvećoj opozicionoj stranci, te da to bude upravo Špirić.

Sporenja oko izbora u članstvo Komisije za nadzor nad OSA bili su razlogom i izostanka delegata srpskog naroda iz SNSD-a i koalicionog im DNS-a sa sjednice Doma naroda PS BiH zbog čega je to zakonodavno tijelo u jednom periodu bilo i u blokadi rada.