Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čech: Iznenađuje me što je Chelsea u krizi

PetrCech

Bivši golman Chelseaja Petr Čech, koji je ovo ljeto napustio taj klub i otišao u gradskog rivala Arsenal, sada je prokomentarisao jako loš početak sezone koji je ostvario tim Josea Mourinha.

Trenutno se Chelsea nalazi na 16. poziciji na tabeli, s 11 osvojenih bodova u 12 odigranih kola, i izgubili su gotovo sve šanse da uspiju obraniti naslov prvaka iz prošle sezone.

U ovom trenutku vodeći dvojac, Arsenal i Manchester City, imaju po 26 bodova.

“Jako me iznenađuje ovo, ipak se radi o tiku koja je prije šest mjeseci osvojila prvenstvo”, rekao je za Tyden Čech koji je napustio Chelsea jer nije bio zadovoljan svojom minutažom u tom klubu s obzirom da je poziciju prvog golmana držao belgijski golman Thibaut Courtois.

Zatim se je osvrnuo na trenera Chelseaja Mourinha kojeg je indirektno kritikovao.

“Igrači su ostali u klubu, a trener je dodao još neke koji su po njegovom ukusu. Vrlo je teško vjerovati da je klub u takvom stanju”, izjavio je Čech.

“Iznenadilo me je što su se mučili na početku sezone, a još više to što se njihova kriza i dalje nastavlja”, završio je Čech s komentarima oko Chelseaja, aktualnog prvaka koji je u 12 odigranih utakmica čak sedam puta poražen.