Sunčano do petka, od subote naoblačenje i obilne padavine

BiH

vrijeme vremenska prognoza kiša (1)

U Bosni i Hercegovini danas će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

U Bosni po kotlinama u centralnim i istočnim područjima prijepodne će biti magle. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19 stepeni.

U utorak se u Bosni i Hercegovini se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar će biti slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne će biti magle. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će se kretati između 1 i 7 stepeni, na jugu zemlje do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 13 i 19 stepeni.

U srijedu se u Bosni i Hercegovini tokom dana očekuje prolazno naoblačenje sa zapada prema jugu i istoku zemlje. Po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne će biti magle. Vjetar će biti slab, prijepodne zapadnog i jugozapadnog, poslijepodne u skretanju na istočni i jugoistočni smjer. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će se kretati između 1 i 7 stepeni, na jugu zemlje do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom će se kretati između 11 i 17 stepeni.

U četvrtak će u Bosni i Hercegovini biti pretežno sunčano vrijeme. U Bosni po kotlinama će biti magle prijepodne. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će se kretati između 0 i 6, na jugu zemlje do 9 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će između 12 i 18.

U petak će u Bosni i Hercegovini biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku. Poslijepodne se očekuje naoblačenje sa zapada. Vjetar će biti slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom će se kretati između 0 i 6, na jugu zemlje do 9 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će između 12 i 17, na jugu zemlje do 19 stepeni.

Promjena vremena se očekuje u subotu. Jače naoblačenje sa zapada će usloviti obilne padavine. U noći na nedjelju u višim područjima se očekuje i snijeg, saopćeno je iz Odsjeka za analizu i prognozu vremena Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.