Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pjanić: Cijela zemlja se nada plasmanu na EURO

download

Bosna i Hercegovina večeras igra u Dublinu protiv Irske uzvratnu utakmicu baraža kvalifikacija za Euro 2016. Jedna od ključnih igrača Zmajeva bit će Miralem Pjanić.

“Odigrali smo dobro, iako nismo stigli do vodstva, koje smo zaslužili. Stvorili smo nekoliko lijepih prilika, ali nismo zabili. Dobro smo reagirali nakon primljenog gola i vrlo brzo stigli do izjednačenja. Nema velike razlike između 0:0 i 1:1, idemo u Irsku zabiti. Dat ćemo sve od sebe, a mislim da smo bolja ekipa”, rekao je Pjanić pa nastavio:

“Cijela zemlja se nada plasmanu na Euro i zato smo toliko motivisani. Borit ćemo se do zadnje sekunde da svi mogu biti ponosni na nas. Bit će veliki pritisak u Dublinu, tvrda utakmica.”

Puno se nade polaže u Edina Džeku s kojim dijeli svlačionicu i u Rimu.

“Odigrao je odlično derbi protiv Lazija i zabio ključan gol u petak za reprezentaciju. Oduševljeni smo što je dio naše ekipe. U dobroj je formi te se nadam da će zabiti i u revanšu protiv Irske.”

Progovorio je Pjanić i o ciljevima s Romom do kraja godine.

“Božićnu stanku moramo dočekati što je više moguće na tabeli. Veliki je to zalogaj i zato moramo svi dati sve od sebe, a nadam se da će se svi povrijeđeni igrači vratiti što prije. Želim sa stilom završiti godinu”; zaključio je Pjanić za službene stranice kluba.