Fudbal

Predsjednik UEFA-e

Čeferin razočaran: Nisam znao da su oko mene zmije

19/04/2021

no. Čuli smo se u subotu poslijepodne i rekao mi je da su to samo glasine i da tu nema ništa. Nakon toga mi je rekao da ćemo se čuti i onda je isključio mobitel

UEFA-in predsjednik Aleksandar Čeferin je na press konferenciji nakon sjednice izvršnog odbora Uefe žestoko napao Andreu Agnellija i Eda Woodwara, šefove Juventusa i Manchester Uniteda.

Glavna tema Čeferinovog monologa bilo je jučerašnje osnivanje Superlige čiji su utemeljitelji, između ostalih, Juventus i United. Čeferin, koji je inače kum Agnellijevoj kćerki, rekao je da nikad u životu nije vidio takvog lažljivca kao što je gazda Juventusa.

“Nikad u životu nisam vidio takve ljude. Agnelli je najveće razočaranje u mojem životu. Nikad nisam upoznao osobu koja toliko može lagati, to je nevjerovatno. Čuli smo se u subotu poslijepodne i rekao mi je da su to samo glasine i da tu nema ništa. Nakon toga mi je rekao da ćemo se čuti i onda je isključio mobitel. Pohlepa je očito toliko snažna da uništava sve ljudske vrijednosti”, rekao je Slovenac i nastavio:

“Woodward me nazvao u četvrtak i rekao mi je da je zadovoljan promjenama koje stižu u Ligu prvaka te da bi želio razgovarati o finansijskom fair playu. Svašta sam u životu radio, bio sam kriminalni odvjetnik, ali ovo nikad nisam doživio. Nisam znao da se oko mene nalaze zmije, ali sad znam”.

Čeferin je potvrdio da igrači koji će nastupati u Superligi neće moći igrati za reprezentacije u Uefinim i Fifinim natjecanjima. Dodao je i da tri kluba polufinalista Lige prvaka koji su utemeljitelji Lige prvaka (Manchester City, Real Madrid i Chelsea) neće biti izbačeni iz ovosezonskog natjecanja te da će Liga prvaka završiti normalno.

Komentari

Autor: Index.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.