Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čelični Vaha: Detalji koji su potvrda da se s njim nije šaliti

Halilhodzic

Vahid Halilhodžić veliki je autoritet za igrače gdje god da radi. Povlaštenih kod njega nema, a brojni su slučajevi kada su igrači koji su mu se suprostavili polomili zube. Možda je upravo činjenica da nisu svojim ponašanjem mogli utjecati na Vahu nagnala reprezentativce Japana da zatraže njegovu smjenu. Mediji u Francuskoj podsjećaju na nekoliko detalja iz Vahine karijere.

Jedan se zbio u svlačionici u vrijeme dok je vodio PSG. Nakon što je uputio kritike jednom od igrača, ostale je upitao da li imaju primjedbu. Javio se Jorome Rothen koji je na neki način kritikovao Vahu. On je tad bacio teku iz ruku i povišenim tonom rekao: Plaćen si deset miliona eura, ne igraš i još kritikuješ moju taktiku. Sranje!.

Pamti se i izjava koja se odnosila na Fabricea Fioresea, koji je iz PSG-a prešao u redove ljutog rivala, Marseillea.

– Najmanje sam to od njega očekivao. Te noći kad sam saznao za to u jedan iza ponoći sam povratio od muke, rekao je tad Vaha.

Pamti se i incident s Florentom Maloudom u vrijeme dok je radio u Trabzonsporu. Malouda je odbio naredbu da se navečer ostane u trening kampu i pogleda video analiza narednog protvnika. Nastala je prepirka, a već sutra bio je izbačen iz tima.