Čelik i bez četvorice razmišlja o bodu iz Banja Luke

celik sloboda

omijenjenom sastavu u odnosu na dosadašnje susrete nastavka prvenstva, što stručnom štabu donosi nove probleme u sastavljanju ekipe i koncipiranja igre.

Protiv Borca večeras ponovno neće biti povrijeđenih Marina Popovića i Vernesa Selimovića, kao i Aldina Đidića, koji nema pravo nastupa, ali u pitanju je i nastup jednog od kreatora igra Fenana Salčinovića, koji je proteklih dana imao virusnu upalu grla i nije redovito trenirao. Na svu sreću za igru je sposoban Zlatko Kazazić, koji će kontrolirati zadnje redove ispred golmana Adija Adilovića, a na ostalim pozicijama trebali bi se naći igrači koji su igrali i slavili protiv Slavije.

Za trenera Elvedina Beganovića sretna je okolnost da je ekipa već izašla iz opasne zone koja vodi u niži rang nadmetanja i pored svega očekuje se dobar nastup pred banjalučkom publikom, jer Zeničanima je cilj očuvanje sedmog mjesta na prvenstvenoj tabeli.

– Moramo odigrati maksimalno angažovano protiv Borca u Banja Luci i potvrditi pobjedu protiv Slavije, te ne smije biti opuštanja – istakao je prije polaska Elvedin Beganović.

Zbog neigranja čak četvorice standardnih igrača trener Beganović će ponovno dati priliku i mlađim igračima, koji bi trebali iskoristiti ukazanu priliku. Sa današnjom utakmicom i eventualnom pobjedom igračima Borca otvorila bi se velika prilika da uđu u pozitivan bodovni ritam, jer osim ove utakmice objektivno imaju dobar raspored i timove koji su iz donjeg dijela tablice što bi moglo donijeti i opstanak u društvu najboljih, iako su imali očajno loš start u prvom dijelu prvenstva.

– Nas očekuje najteže proljetno gostovanje, jer će domaćin biti silno motivisan. Teško je igrati pod pritiskom, pa će nam Borac ostaviti dovoljno prostora za igru prema naprijed i nadam se da ćemo neku od svojih prilika iskoristiti i vratiti se kući neporaženi – kazao je Beganović.

Na gradski stadion u Banja Luci trener Beganović bi mogao istrčati u sastavu Adi Adilović, Kojić, Kazazić, Jusić, Bureković, Šabanović (Jevtić), Grahovac, Bajraktarević, Hećo, Dedić i Karić.