Bilino Polje

Čelik i Radnik podijelili bodove, Mahmutović promašio penal

celik-radnik

Iskusni Aidin Mahmutović je katastrofalno šutirao preko gola sa bijele tačke i propala je velika prilika za preokret

U posljednjem meču 21. kola Premijer lige, Čelik i Radnik su na Bilinom polju remizirali 1:1.

Prvo poluvrijeme proteklo je u potpunoj terenskoj nadmoći Zeničana, koji i pored toga nisu napravili nijednu ozbiljniju šansu.

Sporna situacija viđena je u 6. minuti. Vladimir Grahovac je krenuo sam prema golu gostiju, ali signaliziran je ofsajd, koji, čini se, nije bio.

Osim nekoliko poluprilika, crno-crveni nisu imali prave šanse. U 29. minuti Almir Aganspahić je zatresao mrežu Radnika, ali bio je to jasan ofsajd koji je prethodio.

I onda u 40. minuti šok za domaće. Nakon prekida sa desne strane koji je izveo Srđan Bečelić, lopta se odbila do Stefana Janjića, koji je iz blizine zakucao loptu u mrežu. Bio je to jedan od rijetkih napada gostiju iz kojeg su poveli sa 0:1.

U nastavku još jači pritisak Čelika. Prva ozbiljnija situacija viđena je u 53. minuti kada je Aganaspahić je šutirao, ali odbranio je Bilobrk.

Konačno, Zeničani su izjednačili u 61. minuti. Poslije centaršuta sa lijeve strane, lopta je došla do mladog Ševkije Resića koji je lijepo zaobišao Luku Bilobrka i postigao gol za 1:1.

Samo četiri minute kasnije dosuđen je penal za Čelik. Ermin Huseinbašić je pao nakon duela sa Šubertom, a sudija Adis Mulahasnaović je pokazao na bijelu tačku.

Iskusni Aidin Mahmutović je katastrofalno šutirao preko gola i propala je velika prilika za preokret.

Do kraja je Radnik u 72. minuti imao veliku šansu kada je Demir Peco iz blizine pogodio prečku. Zabilježen je i dobar pokušaj Resića iz daljine u 81. minuti, ali Bilobrk je odbranio i ostalo je 1:1.