Nije htjela

Čelik i Sarajevo ponovo odigrali bez golova na Bilinom polju

Čelik sarajevo

Derbi je na zeničkom stadionu Bilino polje privukao oko 10.000 gledalaca

Derbi susret 2. kola BHT Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine između domaćeg Čelika i prvaka Sarajeva okončan je  bez golova.

Derbi je na zeničkom stadionu Bilino polje privukao oko 10.000 gledalaca, a domaćini su na početku imali terensku inicijativu te u 24. minuti tražili i penal nakon što je Vladimir Grahovac uzeo loptu u 16-ercu Darku Laziću i pao u duelu s igračem Sarajeva.

Gosti su dobru priliku imali u 40. minuti, ali je Benjamin Tatar sa 15 metara šutirao u golmana Bojana Pavlovića.

Samo dvije minute kasnije na drugoj je strani centrirao je Ermin Huseinbašić, a lopta se od Halida Šabanadžovića odbila i pogodila spoljni dio mreže. Domaća odbrana dobro je reagovala i u sudijskom dodatku 1. poluvremena, kada je Tatar ubacio a Vedran Vrhovac skrenuo loptu za svog golmana.

Sarajevo je odlučnije ušlo u drugo poluvrijeme te u 46. minuti preko Geodona Guzine imalo veliku priliku, ali je i on pogodio spoljni dio mreže. Opasno je zaprijetio i 62. minuti Anel Hebibović, ali je njegov šut sa oko 30 metara Pavlović ispod prečke skrenuo u korner.

Gosti su u 69. minuti imali novu dobru priliku, ali je Pavlović odbranio šut Guzine. Gosti su i u nastavku te akcije zaprijetili, ali su domaći izbili u korner. Tatar je u 73. minuti sa 20 metara šutirao preko gola.

Nakon duže vremena Čelik je u 80. minuti zaprijetio preko Almira Aganspagića, ali su gosti skrenuli u korner. Minutu kasnije iz daljine, s preko 30 metara, pokušao je i Ante Blažević, ali je golman Vladan Kovačević nezgodan šut skrenuo u korner.

Pavlović je i u 88. minuti izašao kao pobjednik u duelu s Tatarom, koji je šutirao iz blizine a on skrenuo loptu u korner pa je rezultat ostao nepromijenjen.

Sarajevo je utakmicu počelo s debitantom Bojanom Letićem, a već u 11. minuti igru je zbog povrede napustio Mersudin Ahmetović a umjesto njega ušao je drugi debitant, Gedeon Guzina.

Kod Čelika se u 78. minuti povrijedio stoper Tarik Isić, kojeg je zamijenio Slavko Brekalo.