Fudbal

počinju pripreme

Čelik obavio prozivku i već danas putuje u Međugorje

09/01/2020

Čelik je danas predstavio i novog generalnog direktora kluba, Turčina Murata Daldika, koji je proteklih šest godina bio sportski direktor turskog Adanaspora

Novi trener Čelika Umit Ozat obavio je danas prozivku na Bilinom polju, nakon čega će se odmah danas zaputiti i u Međugorje, gdje će obaviti prvu pripremnu fazu i ostati do 17. janaura.

-Uočio sam da moramo puno raditi, kako bismo uhvatili dobar ritam te da što prije dovedemo ekipu na što bolje mjesto na tablici – kazao je novi trener Čelika Ozat, koji je najavio kako će po povratku iz Međugorja, poslije dva dana pauze, otputovati na pripreme u Antaliji.

Novi igrači na Bilinom polju su povratnik Semir Bajraktarević, zatim Nikola Bjeloš iz Slavije Istočno Sarajevo te bivši igrač Veleža i Sarajeva Sanin Klarić.

Klub je u završnim pregovorima i s povratnikom Kenanom Horićem, koji je nedavno raskinuo ugovor s Mladosti iz Doboja kod Kaknja i koji bi se trebao uskoro priključiti.

-Zadovoljan sam igračkim kadrom. Ako budemo mogli angažovati još jednog centarfora i krilo, rado bismo ih angažovali – kazao je Ozat.

Čelik se sa 16 bodova nakon prvog dijela sezone nalazi na pretposljednjem mjestu, ali Ozat ističe kako je uvjeren da će njegova ekipa uspjeti izboriti opstanak.

-Moj cilj je da napravim ekipu koja će se već iduće godine boriti za šampionsku titulu. Ako tako ne bude, onda ja i nemam potrebe da budem ovdje – kazao je Ozer.

Kapiten Fenan Salčinović istakao je kako su samo sebi krivi što su se doveli u tako tešku situaciju na tablici, ali da su sada osigurani dobri uslovi za rad pa se nada da će na proljeće kao tim izgledati puno bolje.

-Tek smo se okupili i vidjet ćemo koliko će novi igrači moći pomoći. Imali smo deficit u odbrani, u kojoj su nam nužna pojačanja, jer smo i jesenas prema naprijed većini ekipa uspjeli napraviti dosta problema – kazao je Salčinović.

Mladi nogometaš Selim Žuna, koji se još jesenas nametnuo za solidnu minutažu te je dobro iskoristio, sada se nada da će za njega biti još više prostora za napredak, ali i da je glavni cilj da tim izbori opstanak.

-Na meni je da se nametnem i novom treneru pa ako smatra da u meni nešto ima, da me i forsira – kazao je Žuna.

Čelik je danas predstavio i novog generalnog direktora kluba, Turčina Murata Daldika, koji je proteklih šest godina bio sportski direktor turskog Adanaspora.

-Na osnovu onog što sam vidio, shvatio sam da se može napraviti dobar posao i zato sam prihvatio ponudu predsjednika Aydina Ogluna – kazao je Daldik, koji je izrazio zadovoljstvo što je dobio priliku da radi u klubu s tako bogatom tardicijom, kao što je Čelik.

On je dodao i kako je uvjeren da će klub uskoro biti stabilniji na svim poljima. Sportski direktor Edin Prljača najavio je kako će svi igrači koji se nisu odazvali na današnju prozivku, biti suspendirani. Neopravdano su, kazao je, izostali: Nermin Jamak, Ševko Okić, Harids Dilaver, Anel Dedić, Ljubiša Pecelj, Tarik Isić, Slavko Brekalo i Ante Blažević, dok je Vedran Vrhovac opravdao nedolazak.

Prljača je kazao da, bez obzira što klub ima nekih obaveza prema igračima, svi su igrači imali obavezu doći na prozivku, jer su do okončanja postupka pod ugovorom.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.