podlegao povredama

Snimak ubistva u kafani: Presudio mu jednim udarcem šakom (VIDEO)

magazin

Na snimku se vidi kako mlađi muškarac stoji kraj 47-godišnjaka i u jednom ga trenutku udara šakom u glavu nakon čega ovaj pada na tlo i ne pomiče se

Policija je objavila snimak iz jednog kafića u gradu St. Clair Shores u američkoj saveznoj državi Michigan gdje je muškarac samo jednim udarcem ubio drugoga muškarca.

Dogodilo se to nekoliko dana prije Božića, u nedjelju, 22. decembra prošle godine u kafiću Kapones Sports Tavern, kada je Hatum Akrawi (33) šakom udario 47-godišnjeg Shawna Kubica.

Na snimku se vidi kako mlađi muškarac stoji kraj Kubica i u jednom ga trenutku udara šakom u glavu nakon čega ovaj pada na tlo i ne pomiče se.

Na snimku se ne vidi da su se dvojica muškaraca svađala iako su svjedoci rekli policiji da se to dogodilo ranije.

– Žrtva se svađala s trećim muškarcem, a 33-godišnjak koji ga je branio prišao je 47-godišnjaku i udario ga u desnu stranu lica dok ovaj nije gledao – rekao je detektiv Matt McCallister.

Kubic je u nesvijesti pao na pod, a muškarac koji ga je udario otišao je iz kafića, ali nedugo nakon toga predao se policiji. Shawn Kubic odmah je prevezen u bolnicu, ali četiri dana kasnije preminuo je pa je Hatum Akrawi optužen za ubistvo drugog stupnja.

Porodica preminulog muškarca, koji ima jednu kćer, donirala je njegove organe.