Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bh telecom premijer liga

Čelik pokvario slavlje svojih Robijaša, igrači zasuti salvama uvreda

celik mladost

Konačnih 0:3 postavio je Nemanja Anđušić, koji se prvom minutu sudijskog dodatka poigrao s domaćom odbranom i pospremio loptu u mrežu

U komšijskom i kantonalnom derbiju u okviru 18. kola BHT Premijer nogometne lige, Mladost iz Doboja kod Kaknja savladala je večeras s 3:0 (0:0) na Bilinom polju zenički Čelik, kojem je ovo bio i prvi prvenstveni poraz na domaćem terenu.

Goste je u vodstvo doveo Aladin Isaković, koji se u 51. minuti nakon kornera našao sam na oko četiri metra i pospremio loptu u mrežu za 0:1. Mladost je dilme oko pobjednika praktično bila riješila u 74. minuti, kada je Nana Maseko- Welbeck odbijenu loptu zakucao pod prečku za 0:2.

Konačnih 0:3 postavio je Nemanja Anđušić, koji se prvom minutu sudijskog dodatka poigrao s domaćom odbranom i pospremio loptu u mrežu.

Gosti su, inače, imali i prvu ozbiljniju priliku na utakmici, ali je šut Bahrudina Atajića u 17. minuti lako uhvatio domaći golman Branislav Ružić.

Čelik je ozbiljnije zaprijetio tek u 35. minuti, ali je golman gostiju Emil Velić istrčao na oko sedam metara i tijelom ušao u šut Marinu Jurini te spasio svoj gol. Bila je to ujedno i najbolja šansa koju su domaći nogometaši stvorili na ovom meču.

Susret je pratilo oko 2.500 navijača, a domaća navijačka skupina „Robijaši“, koja je osnovana 19. novembra 1988. godine, večeras je specijalnom koreografijom na svom Jugu proslavila 30. godišnjicu postojanja. No, na kraju su sasuli salve uvreda na račun nogometaša svog tima. Robijaši su nakon utakmice od fudbalera Čelika tražili da skinu dresove…

Zenički su navijači, pak, drugi i treći gol gostiju pozdravili aplauzima.