bh telecom premijer liga

Čelik registrovao strance, pravo nastupa protiv Slobode imaju Topcu i Volkan

celik trener (1)

Još uvijek čekamo potvrdu za trenera Umita Ozata, da li će on sutra s klupe moći voditi ekipu – kaže portparolka Čelika Ajna Suljić

Turski nogometaši Emir Han Topcu i Volkan Egri prvi će put sutra biti u konkurenciji za sastav Čelika, koji u okviru 22. kola BHT Premijer lige gostuje kod tuzlanske Slobode.

– Svi strani igrači su registrovani, ali pravo nastupa u ovom meču imaju samo Topcu i Volkan, koji su ranije uneseni u sistem “Comet”. Ostali će pravo nastupa steći od narednog kola.

Još uvijek čekamo potvrdu za trenera Umita Ozata, da li će on sutra s klupe moći voditi ekipu – kaže portparolka Čelika Ajna Suljić.

Čelik je ove zime angažirao ukupno devet stranih igrača. Portparolka Suljić dodaje kako će ih Nogometni savez Bosne i Hercegovine tokom dana obavijestiti da li će Ozat moći voditi ekipu.

Na spisku putnika za gostovanje kod Slobode nema iskusnih nogometaša Aidina Mahmutovića i Kenana Horića, na koje je vjerovatno trener Ozat mislio kada je najavio da će “otpustiti dvojicu-trojicu igrača”. Zbog tri žuta kartona nije otputovao ni Vladimir Grahovac.