Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čelik se ogradio o korištenja njegovog grba u predizborne svrhe

navijaci celika (5)

Nogometni klub Čelik iz Zenice oglasio se saopćenjem nakon što su neki od učesnika na narednim lokalnim izborima počeli koristiti obilježja kluba u lične svrhe, iako nisu članovi kluba niti imaju ovlaštenja da raspolažu vizuelnim identitetom kluba.

– Pozivamo sve one koji zloupotrebljavaju obilježja NK Čelik da odmah prestanu, jer ćemo u protivnom biti primorani svoja prava tražiti putem sudskih organa, saopćeno je iz NK Čelik.

Rješenjem Instituta za intelektualno vlasništvo Bosne i Hercegovine, od 15.oktobra 2012.godine, zaštićen je individualni žig/znak NK „Čelik“, i isključivo pravo korištenja zaštićenog žiga/znaka u smislu odredaba Zakona o industrijskom vlasništvu u Bosni i Hercegovini pripada samo Nogometnom klubu „Čelik“ Zenica.

U tom klubu ističu da niko nema pravo da se koristi tim ili sličnim znakom, te da se njihov znak može koristiti samo u originalnom obliku bez dodavanja bilo kakvih oznaka regija i drugih obilježja u njegov sastav i sa posebnim odobrenjem kluba.

– Nadamo se da će svi oni koji su koristili obilježja NK Čelika bez odobrenja ovo saopštenje shvatiti dobronamjerno i da će prestati zloupotrebljavati vizuelni identitet kluba i da nećemo biti prisiljeni svoja prava tražiti sudskim putem, saopćio je Nogometni klub Čelik Zenica.