Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bh telecom premijer liga

Čelik slavio golovima Dilavera i Dedića, Zrinjski opet posrnuo

celik gosk

Zeničani su u vodstvo došli u 22. minuti, kada je na dobro ubačenu loptu desnog beka Dušana Hodžića napadač Haris Dilaver matirao gostujućeg golmana Dalibora Kozića

U derbiju donjeg dijela Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine, zenički Čelik je u okviru 22. kola na Bilinom polju porazio GOŠK rezultatom 3:1 (1:0) te učinio veliki korak u borbi za opstanak.

Zeničani su u vodstvo došli u 22. minuti, kada je na dobro ubačenu loptu desnog beka Dušana Hodžića napadač Haris Dilaver matirao gostujućeg golmana Dalibora Kozića za vodstvo od 1:0, što je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

Dilaveru je to bio ukupno šesti, a četvrti pogodak ovog proljeća, odnosno on je do tada bio postigao sve golove zeničkog tima u tri utakmice proljećnog dijela.

Čelik je u nastavku, sa dva gola kapitena Anela Dedića – prvog na isteku 58. te drugog u 61. minuti, povisio vodstvo na nedostižnih 3:0 te relativno mirno priveo utakmicu kraju. GOŠK je, naime, u 71. minuti preko Safeta Mujkića postigao počasni gol te smanjio vodstvo domaćina na 3:1.

Gosti su do kraja imali bolje prilike, a odlične prilike da utakmicu učini još neizvjesnijom i interesantnijom propustio je u 73. i 76. minuti Anel Husić.

Zanimljivo je da se Dedić, s današnja dva gola, na listi klupskih strijelaca zeničkog tima ponovo poravnao s Dilaverom pa sada obojica na kontu imaju po šest golova.

Krupa je napravila veliki korak nazad u borbi za opstanak, porazom od Tuzla Cityja kod kuće (0:2). Oba gola za goste postigao je u prvom poluvremenu Vojo Ubibarip, bivši igrač Željezničara.

Zrinjski je opet posrnuo, odigravši samo 0:0 sa Mladosti u Doboju kod Kaknja. Mladost je tako osvojila prvi bod ikad u duelima protiv Zrinjskog. Plemići su u pravilu redovno izlazili kao pobjednici u susretima protiv ekipe iz Doboja kod Kaknja (gol razlika 15:2).

Radnik je s minimalnih 1:0 pobijedio Zvijezdu, golom Irfana Hadžića. Sloboda i Željo igraju od 17:30 na Tušnju.

U nedjelju od 18.00 sati na Pecari igraju Široki Brijeg i Sarajevo.