Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čelik želi pobjedu protiv Sarajeva: Dolazi nam veliki protivnik

alispahic

Jedan od tri velika derbija trećeg kola BH Telecom Premijer nogometne lige, između Čelika i Sarajeva, igra se sutra na stadionu Bilino polje u Zenici.

Među igračima Čelika, nakon odlične igre i pobjede u gostima protiv Radnika u Bijeljini, vlada optimizam, koji se trebao potvrditi dobrom igrom i protiv kluba s Koševa.

Stručnom štabu Čelika na raspolaganju neće biti dva iskusna igrača kapiten Emir Jusić i Fenana Salčinovića, a pod znakom pitanja je i nastup Hrkača i Heće, koji su lakše povrijeđeni.

– U goste nam dolazi veliki protivnik, kojeg respektujemo, ali nemamo bojazni i želimo odigrati najbolje što možemo – kazao je trener Čelika Kemal Alispahić.

Igrači žele ponoviti discipliniranu i ofanzivnu igru, kakvu su prikazali u Bijeljini i koja im je donijela uspjeh, te čvrsto vjeruju da mogu izvući pozitivan rezultat u derbiju sa Sarajevom.

Interesa za sutrašnji susret na Bilinom polju ne manjka i pored tv prijenosa očekuje se veća posjeta, a gosti su za svoje navijače već obezbijedili 1.000 ulaznica.

Utakmica Čelik-Sarajevo počinje u 17.30 sati.