Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Crna hronika

Masovna tuča državljana BiH i Bahreina na vodopadu Kravice

05/08/2016

U službene prostorije PU Ljubuški privedena su dva državljanina Kraljevine Bahrain i tri državljanina BiH nakon tučnjave koje se dogodila na kupalištu Kravice u Ljubuškom.

Naime, PU Ljubuški zaprimila je u petak u 13:30 sati prijavu kako je na kupalištu Kravice, u mjestu Studenci, općina Ljubuški, izbila tučnjava u kojoj je sudjelovalo nekoliko osoba.

Odmah po zaprimanju prijave na mjesto događaja izišli su i intervenirali policijski službenici PU Ljubuški. U službene prostorije PU Ljubuški privedeno je više osoba – dva državljanina Bahraina (riječ je o muškim osobama, rođenima 1991. i 1992. godine) i tri BH državljanina (riječ je o muškim osobama s područja općina Ljubuški, rođenima 1963., 1959. i 1986. godine).

U toku je prekršajna obrada – uzimanje iskaza od sudionika incidenta, uzimanje izjava od svjedoka, itd., koja ima za cilj utvrditi sve okolnosti vezane za ovaj incident.

Nakon završetka prekršajne obrade PU Ljubuški će počiniteljima prekršaja uručiti prekršajni nalog  (za ovaj prekršaj zapriječena je novčana kazna u iznosu od 400 do 800 maraka), saopštieno je iz je MUP-a.

– Želimo naglasiti da je riječ o izoliranom incidentu, u kojem je sudjelovao manji broj osoba. Odmah nakon policijske intervencije brojni posjetitelji Kravica – domaći stanovnici i turisti iz Italije, arapskih zemalja i dr.) nastavili su u miru i bez ikakvih tenzija uživati u prirodnim ljepotama vodopada Kravice – dodaje se u saopštenju.

Pojedini mediji su objavili da je do incidenta navodno došlo nakon što je jedan od državljana Bahreina pokušao obaviti namaz i usprkos istaknutim zabranama.

Komentari