Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čelnici Leicester Cityja podržali Ranierija

ranieri

Vodstvo engleskog nogometnog prvaka Leicester Cityja podržalo je menadžera Claudia Ranierija usprkos seriji loših rezultata ove sezone.

Leicester City je prošle sezone priredio senzaciju osvojivši prvi naslov prvaka u povijesti kluba, no ove sezone bilježi očajne rezultate u prvenstvu.

‘Lisice’ su trenutačno na 16. mjestu Premiershipa s tek jednim bodom više od zone ispadanja. U posljednjem kolu Ranierijeva družina je kod kuće izgubila od Manchester Uniteda (0-3) što je bio četvrti uzastopni poraz, a već pet utakmica u nizu ‘nisu postigli pogodak.

“Želimo prekinuti sva nagađanja oko našeg menadžera. Klub je pružio apsolutnu i nepokolebljivu podršku Ranieriju,” poručili su čelnici kluba.

Talijanski stručnjak je naglasio kako nije tražio javnu podršku uprave.

“Moji igrači su pravi ratnici i nećemo se predati. Svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo,” poručio je Ranieri.

Za razliku od prvenstva, Leicester u ostalim natjecanjima gura odlično. U Ligi prvaka ga očekuje susret osmine finala protiv Seville, dok je u FA kupu dogurao do četvrtog kola gdje ga u srijedu kod kuće očekuje ponovljeni susret protiv Derby Countya. U slučaju pobjede u osmini finala će igrati protiv Millwalla.

Posljednji klub koji je osvojio naslov prvaka, a iduće sezone ispao bio je Manchester City 1937. godine.