Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čelnici West Hama Payetu dižu plaća na 1,2 miliona KM mjesečno

Dimitri Payet

Francuski fudbaler Dimitri Payet (28) od svog kluba West Ham Uniteda samo sedam mjeseci nakon dolaska, prema pisanju britanskih medija, dobiće povišicu plaće, pa bi ona ubuduće trebala iznositi oko 160.000 eura sedmično (nešto više od 1,2 miliona KM mjesečno), javlja Anadolu Agency (AA).

Payet je tokom ljeta prošle godine stigao u West Ham i potpisao petogodišnji ugovor. Od dolaska se nametnuo kao pravi vođa tima, koji s klupe sjajno vodi Hrvat Slaven Bilić i koji trenutno zauzima šesto mjesto u Premier ligi.

Proteklih dana pojavile su se špekulacije u britanskim medijima kako je Payetov agent zatražio povišicu sedmične plate za svog klijenta u iznosu od 64.000 eura ili će u suprotnom napustiti klub. Na ove navode odgovorio je West Ham svojim današnjim saopštenjem.

“Nakon izvještaja u medijima, West Ham ima potrebu da pojasni da niti u jednom trenutku klub nije dobio zatjev od Payeta ili njegovog agenta u vezi novog ugovora. Međutim, klub može potvrditi da je zbog Payetovog izuzetnog uticaja od dolaska na Boleyn Ground pokrenut prijateljski razgovor o poboljšanju i produženju njegovog ugovora. Ti razgovori idu u dobrom pravcu i nadamo se da će uskoro biti uspješno zaključeni. Payet želi da bude jasno kako je ponosan što igra za West Ham i cijeni podršku koju je dobio od Upravnog odbora, navijača i menadžera”, piše u saopštenju Čekićara.

I francuski vezni fudbaler nešto kasnije je na svom tweeter profilu potvrdio da želi ostati u istočnom Londonu.

“Kažem i ponavljam da sam ponosan što nosim dres West Hama, moja budućnost je ovdje, nadam se na duži period.”

Payet je u West Ham stigao iz Olympique Marseillea za 13,8 miliona eura. Ove sezone je odigrao 19 utakmica u svim takmičenjima i postigao šest golova. U karijeri je nastupao još za Nantes, Saint-Etienne i Lille. Za reprezentaciju Francuske upisao je devet nastupa.