Računari

Svi korisnici Facebooka mogu se okušati u partiji šaha

09/02/2016

Vjerovatno ste i sami proveli sate i sate, ili još uvijek to radite, igrajući Farmwille i Candy Crush igre na Facebooku. Međutim, jeste li znali da se u Messenger aplikaciji krije nova igra koja bi vas mogla zainteresirati?

Naime, svi korisnici Facebooka mogu se okušati u partiji šaha, pritom igrajući protiv nekog od Facebook prijatelja, koristeći Messenger aplikaciju. Istina, grafika možda nije najbolja, međutim jasno se razliku polja i figure, a to je najbitnije kod šaha.

facebook sah

Nema potrebe za instaliranjem bilo kakvih dodataka, za početak je dovoljno izabrati suparnika kojem pošaljete poruku sadržaja “@fbchess play”. Nakon toga će se na ekranu pojaviti šahovska ploča i nadmudrivanje može početi.

Za pomicanje neke figure potrebno je utipkati slovo i odgovarajući broj na ploči gdje želite pomaknuti figuru. Svaka figura ima svoj simbol (na primjer “p” za pijuna), pa ako želite pomaknuti pijuna na polje F3 utipkajte “fbchess Pf3”.

Ako su vam potrebna bilo kakva pojašnjenja utipkajte “fbchess help”.

U slučaju da vam je ploča unutar prozora premala i želite je povećati klinite na podešavanja i odaberite “See full conversation” opciju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.