Fudbal

Serie A

Cengiz Under blizu prelaska u Napoli

01/07/2020

Odlični krilni fudbaler u Romu je stigao u julu 2017. godine iz Istanbul Basaksehira

Prema navodima italijanskih medija, 22-godišnji turski fudbaler Cengiz Under dogovorio je lične uslove sa Napolijem, pa je ostalo još da se postigne dogovor sa njegovim sadašnjim klubom Romom i da pređe na stadion San Paolo, prenosi Anadolu Agency (AA).

Navodno, problem u realizaciji transfera predstavlja činjenica što Roma ne želi zamjenu Undera za Kevina Malcuita nego 30 miliona eura obeštećenja. Undera u Napoliju vide kao najbolju zamjenu za već vremešnog 33-godišnjeg Josea Callejona.

Mediji javljaju da je Under već postigao dogovor sa Napolijem prema kojem bi zarađivao tri miliona eura godišnje, ali da je problem i dalje visina obeštećenja koju je odredila Roma. Naime, Napoli nudi 25 miliona eura, ali iz rimske “vučice“ ne pomišljaju da pristanu na iznos ispod 30 miliona.

Odlični krilni fudbaler u Romu je stigao u julu 2017. godine iz Istanbul Basaksehira za nešto više od 13 miliona eura. Under je u karijeri igrao još za Altinordu iz Izmira. U dresu Rome odigrao je 86 takmičarskih utakmica i postigao 17 golova. Za reprezentaciju Turske do sada je nastupio 20 puta uz šest pogodaka.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.