Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čestitao nam premijer? Pa zar imamo premijera?!

Hal Robson Kanu

Jedan od junaka Velsa Hal Robson Kanu, koji je ove sezone igrao za Reading, okrenuo je kao na malom nogometu trojicu Belgijanaca i zabio za 2:1, te odveo Vels u polufinale Eura.

“Znam da postoji interes za mene, neke sam premijerligaške klubove odbio jer sam rekao da ću o budućnosti odlučiti nakon Eura”, rekao je Robson Kanu, pa nastavio:

“Vrlo smo kvalitetna ekipa, svi imamo premijerligaškog iskustva. Ja sam u svojoj sezoni u Premier ligi zabio sedam golova.”

Pa se okrenuo polufinalu, gdje će Vels biti bez dvojice važnih igrača zbog kartona: Alana Ramseya i Bena Daviesa.

“Naravno da ne želiš izgubiti takvog igrača kao što je Ramsey, no svi naporno rade i zamijenit će ga neko.”

“Ronaldo ili Messi? Obojica su svjetske klase, ali mi imamo jednog još boljega… Da, pomoći će što Bale dobro poznaje Ronalda, bit će to velika utakmica za obojicu.”

Neil Taylor dodao je:

“Ne smijemo potonuti u euforiju, ali kad vidimo slike iz domovine, pa to bi mogao biti praznik! Pogotovo nakon naše igre, preokreta nakon primljenoga gola, kod kojeg baš i nismo mogli puno napraviti… Uzeli smo loptu i počeli kružiti, znali smo da nam olakšava i kiša i mokar teren, a kad su se oni povukli, osjetili smo šansu…”

“Praznik? Ne znam, moglo bi ga se proglasiti, ionako će mnogi glumiti da su bolesti da ne idu na posao, zar ne?! Da, puno je emocija u ekipi, ali vjerovatno nećemo shvatiti što smo učinili dok ne dođemo kući.”

“Stalno govorimo da možemo svakoga pobijediti, to smo, eto, i pokazali. I nije to bilo kao u kvalifikacijama kada smo u Cardiffu pobijedili s 1:0, ali smo ‘visili’ dobar dio utakmice. Da, Portugal je prije susreta vjerovatno priželjkivao Vels, ali vjerujem da sada drugačije gleda na to.”

Čestitao vam je i premijer…

“Zar imamo premijera?!”

Pa David Cameron!

“Uh, mislio sam da je on otišao, zato mi nije bilo jasno…”

A otkrio je da nije živio u neznanju samo po pitanju premijera…

“Ramsey i Ben Davies ne smiju igrati zbog kartona… Znate, kad smo razgovarali uoči Eura, vjerovali smo da se žuti kartoni brišu prije četvrtfinala, ali smo ove sedmice doznali da baš i nije tako! Teško je čuvati se od kartona, pogotovo što ih suci vole pokazivati, a igra je brza. Mislim da bi suci mogli biti malo tolerantniji.”