Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Četiri stvari koje se najviše gube: Novčanik, ključevi, mobitel i Benevento

benevento
Foto: Benevento Calcio

Bolje bi bilo da smo predali sve utakmice u prvih 11 kola. Imali bismo isto bodova, ali bismo imali bolju gol razliku, šale se navijači Beneventa.

Simpatični mali klub iz Beneventa, mjesta 50 kilometara od Napulja, ove godine prvi put nastupa u Seriji A. I krenuli su odlično, u 1. kolu su do 38. minute vodili kod Sampdorije 1-0. Sve je izgledalo idealno. Start iz snova. Izgubili su 2-1 i nakon toga, sljedećih deset kola skupili deset poraza. Gol razlika 4-29.

Jedanestim porazom u isto toliko utakmica sustigli su Grenoble, koji je u francusko prvenstvo 2009. krenuo s 11 poraza. Svjetski rekorder, kad su Lige petice u pitanju, je Manchester United, koji je 1930. krenuo u sezonu s 12 poraza. No, ako mislite da će Manchester ostati nedostižan, gadno se varate.

Naime, sljedeće kolo slijedi novi “šamar” jer Benevento gostuje kod, ni manje ni više, aktuelnog prvaka Italije – Juventusa. Naravno da svaka loša serija mora negdje završiti, no nekako smo mišljenja da je Juventus ipak malo pretvrd orah za “žuto-crvene”.

Društvene mreže su prepune šala na račun Beneventa. Nakon što su od Lazija gubili 3-0 u prvih 28 minuta, navijači su napisali “Primit ćemo više golova nego Cleveland koševa” i četiri stvari koje se najviše gube – novčanik, ključevi, mobitel i Benevento. Nadalje, tvrde da imaju sve što je potrebno da budu prvaci – samopouzdanje, dobru igru, momčadski duh i sve ostalo. Nedostaje nam samo jedna stvar, koja je najmanje bitna – bodovi.

Naravno, šaljivi navijači Beneventa su izvukli fotografiju protesta u Kataloniji, gdje 300.000 ljudi maše katalonskim zastavama, a kako su boje Katalonije iste kao boje Beneventa, napisali su – Evo, i Katalonija navija za Benevento. I za kraj, kako kaže njihov slogan – Za Benevento i kad gube i kad – gube.