premiership

Chelsea doveo golmana iz Rennesa

medny

Jako sam uzbuđen što sam došao u Chelsea. Za mene je ispunjenje sna da budem dio ove uzbudljive ekipe, kazao Mendy

Fudbalski klub Chelsea danas je potvrdio da je doveo golmana Edouarda Mendyja iz francuskog Rennesa, prenosi Anadolu Agency (AA).

Senegalski reprezentativac potpisao je petogodišnji ugovor s “plavcima“ i trebao bi pojačati konkurenciji Kepi Arrizabalagi, najskupljem svjetskom golmanu koji je Athletic Bilbau plaćen 80 miliona eura, ali sve lošije brani. Mendy je prošle sezone, koja je u Francuskoj prekinuta zbog pandemije koronavirusa, upisao 25 nastupa na golu Rennesa u Ligue 1.

U utorak je prošao ljekarske preglede, a menadžer Frank Lampard je otvoreno kazao da želi pojačati konkurenciju Kepi.

“Tako sam uzbuđen što sam došao u Chelsea. Za mene je ispunjenje sna da budem dio ove uzbudljive ekipe”, kazao je Mendy.

Kepa je ove sezone već napravio veliki kiks i to u duelu protiv aktuelnog šampiona Liverpoola, koji je slavio rezultatom 2:0. Lampard je nakon utakmice kazao da se radilo o očiglednoj greški. Španski golman je i prošle sezone bio u lošoj formi, pa ga je u završnici zamijenio 38-godišnji Willy Caballero.

Mendy je tokom karijere branio za Cherbourg, Olympique Marseille “B“, Reims i Rennes. Na golu reprezentacije Senegala stajao je osam puta.