Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

BANJA LUKA

Narodna skupština RS usvojila odluku o izgradnji aerodroma u Trebinju

borenovic-sarovic-nsrs

Poslanici u NS RS danas su se izjasnili o do sada razmotrenim tačkama dnevnog reda, a nastavak sjednice zakazan je za utorak

Poslanici u Narodnoj skupštini RS (NS RS) usvojili su danas Odluku o izradi Zoning plana područja posebne namjene “Aerodrom Trebinje” i Zakon o posebnom postupku eksproprijacije radi izgradnje aerodroma u Trebinju, oboje po hitnom postupku, javlja Anadolu Agency (AA).

Sjednica Narodne skupštine RS-a počela je u utorak, a poslanici su se danas izjasnili o ramotrenim tačkama dnevnog reda, pa je između ostalog usvojena i Odluka o usvajanju dijela Plana parcelacije za auto-put i gasovod dionice Vukosavlje-Brčko i Brčko-Rača po skraćenom postupku za dionicu Vukosavlje-Brčko, po hitnom postuku.

Usvojeni su i zakoni o zaštiti prava na suđenje u razumnom roku uz prihvaćene amandmane, o dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti – po hitnom postupku, o sporazumnom vansudskom finansijskom restrukturiranju, o upravnoj inspekciji i Zakon o posredovanju u prometu nepokretnosti.

Kada su u putanju nacrti zakona usvojeni su Nacrt zakona o protivgradnoj zaštiti, Nacrt zakona o slobodnim zonama, Nacrt zakona o gradu Derventa i Nacrt zakona o izmjeni i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji RS-a.

Usvojeni su i izvještaji Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a o radu za 2019. godinu, tri izvještaja Agencije za osiguranje RS za prošlu godinu – o stanju sektora osiguranja, o radu i finansijskom poslovanju, tri izvještaja Komisije za hartije od vrijednosti RS – o stanju na tržištu hartija od vrijednosti, o radu i o finansijskom poslovanju, kao i izvještaj Regulatorne komisije za energetiku RS o radu za 2019. godinu.

Nastavak 12. redovne sjednice zakazan je za utorak, 6. oktobra, u 10 časova.