Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liga prvaka

Chelsea nastavio fantastičan niz na Stamford Bridgeu, Juve opet nije dobio

juve (1)

Uzvratni dueli ova dva para osmine finala Lige prvaka na rasporedu su 16. marta

Branilac trofeja Lige prvaka Chelsea pobijedio je francuskog rivala Lillea rezultatom 2:0, a Villareal je remizirao 1:1 sa Juventusom u prvim mečevima osmine finala elitnog evropskog klupskog takmičenja u fudbalu, javlja Anadolu Agency (AA).

Aktuelni šampion Lige prvaka Chelsea je opravdao epitet favorita i slavio pobjedu rezultatom 2:0. Strijelci za londonski tim bili su Kai Havertz i Christian Pulisic, kome je to bio prvijenac u dresu Chelseaja u Ligi prvaka.

Plavci su večeras postali prvi tim iz Engleske ikada koji je u evropskim kupovima pet utakmica zaredom dobio kod kuće bez primljenog gola. Chelsea je nakon večerašnjeg trijumfa potvrdio sjajnu formu, na domaćem terenu već 16 utakmica zaredom ne znaju za poraz.

U drugom meču torinski tim Juventus je remizirao u gostima protiv Villareala rezultatom 1:1. Torinezi tako četvrtu sezonu zaredom nisu uspjeli pobjediti na gostovanju u osmini finala Lige prvaka. U prethodne tri sezone, u toj fazi takmičenja, na gostovanjima se svaki put gubili ( Atletico, Lyon, Porto).

Strijelac gola za vodstvo Juventusa postigao je srbijanski golgeter Dušan Vlahović koji je u posljednjih nekoliko utakmica opravdao epitet odličnog pojačanja za “crno-bijele“. Vlahović je tako postao drugi najmlađi strijelac za Juve u Ligi prvaka (22 godine, 25 dana), jedini mlađi od njega zabio je legendarni Alessandro Del Piero (20 godina 308 dana). Vlahoviću je za gol trebalo 30-tak sekundi.

No, Juve nije uspio odbraniti vodstvo iz prve minute. Gol za izjednačenje postigao je Villarealov golgeter Dani Parejo u 66. minutu.

Uzvratni dueli ova dva para osmine finala Lige prvaka na rasporedu su 16. marta.