Chelsea neće otkupiti ugovor Radamela Falcaoa

Radamel-Falcao

Otkako je prešao u Monaco i tamo doživio tešku povredu koljena, kolumbijski as ne uspjeva da se vrati u formu i sve je bliži marginama fudbalske scene.

Najnovija vijest sa Ostrva glasi da će već narednog ljeta tražiti novi klub. Chelsea je odlučio da ga ne otkupi od Monaca.

Kolumbijac je prošlog ljeta stigao na Stamford Bridge na pozajmicu s otkupnom klauzulom u visini pod 50.000.000 eura.

Mourinho je poručio da će dati sve od sebe da se Falcao vrati u nekadašnju formu i da opet bude jedan od najboljih napadača svijeta.

Međutim, kao i za mnoge napadače prije njega, Stamford Bridge se pokazao kao pogrešna stanica za Kolumbijca.

Odigrao je osam mečeva i postigao jedan gol, a u Premijer ligi je u prvih 11 startovao samo jednom. I to u debaklu protiv Southamptona.

Na cijelu muku se nadovezala velika kriza Chelseaja i pritisak, tako da Mourinho nema kredita da slijepo vjeruje u Falcaoa i čeka na njegov povratak u formu.

Doduše, Falkcao nije ništa bolji, ni lošiji pod ostatka ekipe, ali 50.000.000 eura je očigledno previše za momka koji ima veliki problem sa samopouzdanjem.

Prema izveštajima ostrvskih medija, Chelsea je već saopštio da neće otkupiti kolumbijskog napadača, što znači da će Falcao narednog ljeta opet morati da traži klub.

U Unitedu nije uspio, u Chelseaju se ukopio u sivilo tako da će Premijer liga narednog ljeta najverovatnije biti zatvorena knjiga za popularnog El Tigrea.