Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nama izgledaju kao igračke, a Japanci za njima lude

z_suzuki_air_triser_1

U Japanu veoma su popularna mala praktična “kei” vozila koja nama izgledaju kao igračke.

Vlasnici automobila mogu se svrstati u dvije osnovne grupe. Prvu čine oni koji se prilikom kupovine prije svega rukovode dizajnom vozila, dok je za druge presudna funkcionalnost.

Nema sumnje da vlasnici “kei” automobila iz Japana spadaju u drugu grupu.

Za ljubitelje ove vrste malih gradskih vozila, najčešće kockastog obilka, tokijski sajam automobila koji se održava krajem oktobra biće prava poslastica.

z_suzuki_air_triser_2Među domaćim izlagačima koji će predstaviti nove modele ili koncepte je i Suzuki. Ovaj proizvođač izložiće nekoliko konceptnih “kei” vozila, među kojima se izdvaja.

Mini-van dugačak 4.200 mm, širok 1.695 mm i visok čak 1.815 mm konstruisan je tako da bude na prvom mjestu praktičan i pruži što više korisnog prostora u kabini.

Automobil ima tri reda sjedišta koja se po potrebi mogu modifikovati u tri ležaja, ali i u veliku sofu, odnosno prostor za druženje i opuštanje.

z_suzuki_air_triser_3Atmosferi dnevne sobe doprinosi i pod vozila koji je obložen prerađenim drvetom.

Osim toga, pristup putničkoj kabini maksimalno je olakšan zahvaljujući kliznim vratima i uklanjanju “B” stuba.

Automobil ima hibridni pogonski sistem koji se sastoji od 1.4 litarskog benzinca i elektromotora, a za prenos snage upotrebljen je petobrzinski automatik.

Suzuki-Air-Triser-7-1000x562Koncept Suzuki Air Triser vjerovatno se neće pojaviti na tržištu baš u ovakvom obliku, ali vozila sličnog dizajna su uobičajen prizor na ulicama japanskih gradova.

Kupci i toj zemlji često se odlučuju za “kei” modele s obzirom da ovi automobili svojim vlasnicima olakšavaju svakodnevnu vožnju i parkiranje po skučenim i prepunim ulicama japanskih gradova.

Da li biste prilikom kupovine automobila pristali da zažmiritena jedno oko i razmotrite i one modele koji vas ne privlače dizajnom ali koji svojom funkcionalnišću u potpunosti zadovoljavaju vaše potrebe?