Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pripadnici “Nove GAMA-e” na derbiju se ponašali kao najgori huligani

grbavica premlacivanje

Pripadnici osiguravajuće agencije “Nova GAMA” koji su radili na osiguranju gradskog derbija između Željezničara i Sarajeva odigranog na stadionu Grbavica u nekoliko su se navrata ponašali nasilnički, a ne neko ko bi trebao da brine o sigurnosti u i oko stadiona, tvrde navijači sarajevskog kluba koji su svjedočili incidentu.

Kako tvrde, nasilničko ponašanje i brutalno premlaćivanje nekoliko navijača Željezničara od strane zaštitara spomenute agencije pripadnici MUP-a KS mirno su posmatrali.

“U pojedinim trenucima su im i pomagali”, kaže jedan od svjedoka incidenta.

Na snimci koja je osvanula na YouTubeu može se vidjeti kako pripadnici “Nove GAMA-e” fizički nasrću jednog muškaraca koji pri tome ne pruža nikakav otpor, a sve to posmatraju pripadnici policije u blizini.

“I sve zbog toga što je nesretnik snimao mobilnim telefon nešto što nije smio”, priča nam jedan od navijača.

Pripadnici pomenute osiguravajuće agencije, kako nezvanično saznajemo, nasrnuli su, također,  na još jednog navijača Željezničara u prostoru ispred zapadane tribine.

Naime, nakon što je došlo do koškanja 20-tak pripadnika “Nove GAMA-e” krenulo je da se obračuna s trojicom navijača Plavih. Dvojica od njih su prije toga pokušavala smiriti situaciju koja je izbila između jednog navijača i pripadnika osiguranja. I na kraju su i oni dobili batine.

Nakon što je policija uvatila pomenutu osobu koja je bježala upravo prema njima ispred 20-tak pripadnika “Nove GAMA-e”, mladić koji je prvi došao u sukob sa zaštitarima bukvalno je zgažen od strane sekjuritija, tvrdi nam naš sagovornik.

Dok su ga dva pripadnika policije držala, pripadnici osiguranja su ga tridesetak sekundi tukli.

Moguće je da će se i ta snimka uskoro pojaviti na YouTube s obzirom da su ovome svjedočili gledatelji na sjevernoj tribini na dijelu na kojem se ta tribina spaja sa zapadnom.