Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premiership

Chelsea pravi “dream team”, Lampard ima još četiri želje

jan-oblak-puma (1) (1)

Mladi trener koji voli mlade igrače, život i igranje u najbogatijem kvartu svjetske metropole Londona, te hype i zanos koji prate stvaranje nove ekipe aduti su na koje Chelsea sada lovi nova pojačanja

Ostali su bez ključnog čovjeka Edena Hazarda i bili su kažnjeni zabranom kupovine igrača. Još kada im je došao neiskusni trener, Chelseaju su predviđali pad u anonimnost.

Međutim, Frank Lampard sjajno je iskoristio spomenute kadrovske nedaće tako je složio odličnu ekipu od mladih igrača i preostalih starosjedilaca, koja je kolo prije kraja sezone Premier League na korak do plasmana u Ligu prvaka, u finalu FA kupa igra protiv Arsenala, a u LP-u je prošla grupunu fazu. To su izvrsni rezultati uzimajući u obzir sve navedeno.

Chelsea se ne zadovoljava samo s tim, nego je agresivno i pravovremeno krenuo u slaganje nove ekipe. Još prije par mjeseci dogovorio je dolazak Hakima Ziyecha, zatim i Tima Wernera. Krilo Ajaxa i napadača Leipziga željeli su brojni evropski velikani, ali oni su se odlučili za Chelsea i tako dali tom klubu veliki prestiž na tržištu.

Mladi trener koji voli mlade igrače, život i igranje u najbogatijem kvartu svjetske metropole Londona, te hype i zanos koji prate stvaranje nove ekipe aduti su na koje Chelsea sada lovi nova pojačanja kako bi do kraja eksploatirao front otvoren dolaskom Ziyecha i Wernera.

Četiri mete

Engleski mediji navode da menadžer ima četiri glavne mete: Jan Oblak na golu, Declan Rice u odbrani, Ben Chilwell na lijevom boku i Kai Havertz u sredini. Slovenac je možda najbolji golman na svijetu, a Chelsea bi Atleticu za njega dao svog golmana Kepu i 30 miliona funti. Lampard želi da mladi (21) Rice napravi isti put koji je i on prešao kao igrač, iz West Hama i šljakerskog East Enda prema bogataškom zapadu. Defenzivac to želi, ali West Ham će ga pustiti samo za bogatstvo. Jednaka situacija je sa Chilwellom, za kojeg Leicester traži 70 miliona funti. Havertza želi i Real, ali mu Chelsea garantuje status ključnog igrača, koji u sistemu 4-3-3 drži sredinu s Kanteom i Mountom.

Ko je za “odstrel”

Kako bi doveo sve što želi i oslobodio budžet za njih, Lampard mora prodati i pustiti dosta igrača. Pedro je već Romin, Willian odlazi. Na prodaju su lijevi bočni Alonso i Emerson, kao i stoperi Kurt Zouma i Andreas Christensen. Jorginho i Ross Barkley također mogu otići za dobru ponudu, kao i Michy Batshuayi.