Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Chelsea predstavio Contea: Želim stvoriti timski duh

conte

Antonio Conte, novi trener Chelsea, održao je prvu konferenciju za novinare. Italijanski strateg vjeruje da može poboljšati igrače sa Stamford Bridgea.

“Kada dođem u tim pokušavam pronaći najbolju poziciju za svakog igrača. U Italiji sam volio govoriti da je trener poput krojača. Moraš sašiti najbolju haljinu za tim i moraš poštivati njihove karakteristike i talente. Uopšte nije bitno hoćemo li igrati s tri ili četiri igrača u odbrani. Najvažniji su pravi duh tima i dobra organizacija”, jasan je Conte, koji najčešće igra u formaciji 3-5-2.

“Terry je jako važan igrač”

John Terry potpisao je novi ugovor s Chelseajem, a Conteu je iskusni stoper jako važan u timu, čiji će biti kapetan kao i do sada.

“John Terry je potpisao ugovor kao igrač, ne u nikakvoj drugačijoj ulozi. On je kapiten ovog tim i sjajan igrač, sa sjajnom osobnošću i velikom karizmom te poznaje duh kluba. Za mene je jako važan igrač. Svi igrači znaju da na treninzima biram svojih početnih 11 igrača. John Terry je kapiten, i kada igra i kada ne igra. On je uvijek kapiten. Važan je meni, navijačima i klubu. Drago mi je što je potpisao novi ugovor i što je sretan”, rekao je Conte.

“Nazvat ću Ranierija za savjet”

Conte je s Italijom ispao u četvrtfinalu Evropskog prvenstva od Njemačke nakon penala, a rekao je da će nazvati Claudija Ranierija za savjet, jer je Italijan prošle sezone uspio sa Leicesterom osvojiti Premiership.

“U Premier ligi ima italijanskih trenera koji predstavljaju našu državu. Svi osjećamo odgovornost predstavljanja Italije i jedva čekam postati dio toga. Još uvijek nisam imao vremena jer sam samo prije sedam dana još uvijek bio s Italijom, ali ću sljedećih dana nazvati Ranierija za malo savjeta”, zaključio je Conte.