Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Chelsea pronašao zamjenu za Begovića: Stigao Caballero iz Manchester Citya

Caballero1

Fudbalski klub Chelsea pronašao je zamjenu za Asmira Begovića, golmana reprezentacije BiH, koji je na početku ljetnog prelaznog roka otišao u Bournemouth. Tako će ulogu drugog golmana “plavaca“ u narednoj sezoni preuzeti Willy Caballero (35) koji je doveden iz Manchester Cityja, kao slobodan igrač, javlja Anadolu Agency (AA).

Argentinskog golmana u Manchester City je 2014. godine doveo tadašnji klupski menadžer Manuel Pellegrini iz španske Malage. Prošle sezone kod menadžera Josepa Pepa Guardiole branio je za “građane“ na 26 utakmica u svim takmičenjima.

“Veoma sam sretan što sam se priključio šampionu Engleske. Radujem se susretu sa novim saigračima i uvjeren sam da ću pomoći klubu u ostvarnjue ambicija“, kazao je Caballero.

Prvi izbor Antonio Contea, ali njegovih prethodnika Josea Mourinha i Guusa Hidincka, na golu bio je Belgijanac Thibaut Courtois.

Caballero je izuzetno iskusan golman. Karijeru je počeo u Boca Juniorsu, nastavio u Elcheu, a osim za Malagu i City branio je i za Arsenal Sarandi.