Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Timo Werner

Chelsea završava još jedan sjajan transfer, dolazi mlada njemačka zvijezda

werner-chelsea

Werner će u slučaju da se transfer zaista i realizuje biti drugo veliko pojačanje “plavaca“ za narednu sezonu, jer je još u februaru za klub iz Londona potpisao Hakim Ziyech iz Ajaxa

Ugledni britanski mediji objavili su danas da je londonski Chelsea postigao dogovor o dolasku njemačkog reprezentativca Time Wernera iz RB Leipziga za 60 miliona eura, prenosi Anadolu Agency (AA).

Mediji navode da je 24-godišnjak, koji je ove sezone postigao 25 ​​golova u Bundesligi, imao oslobađajuću klauzulu u ugovoru vrijednu 60 miliona eura. Ranije sjajni napadač bio je povezivan sa Liverpoolom, a čak je i izjavio da je ponosan na to što se takav klub interesuje za njega.

Zanimljivo, prošlog mjeseca iskusni francuski napadač Olivier Giroud produžio je ugovor sa Chelseajem na godinu dana.

Werner će u slučaju da se transfer zaista i realizuje biti drugo veliko pojačanje “plavaca“ za narednu sezonu, jer je još u februaru za klub iz Londona potpisao Hakim Ziyech iz Ajaxa.

Werner je u Leipzig stigao iz Stuttgart 2016. godine. Od tada je za Leipzig odigrao 154 takmičarske utakmice i postigao 92 gola. U dresu reprezentacije Njemačke nastupio je 29 puta uz 11 pogodaka.