Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Chiellini: Eh, da su sezonu zajedno odigrali Pirlo i Pjanić…

Miralem-Pjanic-Juventus-2016-2017-Foto-Antonio-Fraioli

Veliki Andrea Pirlo sinoć se uz prisustvo brojnih nogometnih legendi i zvanično oprostio od aktivnog igranja. Njegov nekadašnji saigrač Giorgio Chiellini po završetku revijalne utakmice govoreći o legendarnom Italijanu spomenuo je i bh. reprezentativca Miralema Pjanića za kojeg smatra da bi bio bolji da je imao priliku odigrati nekoliko sezona upravo s Pirlom.

– Sjećam se zabave nakon što je osvojio prvu titulu sa Juventusom. Andrea je otišao do direktora Marotte i rekao mu “htio si dovesti Inlera, hvala Bogu pa si doveo mene”. On je pravi šampion, dao nam je kvalitet, samopouzdanje i svijest. Pirlo je inače tiha osoba van terena, ali i jako zabavna. Imati tako velikog šampiona u timu bilo je sjajno. Ta njegova uloga bi, posebno kod Miralema Pjanića, da je imao priliku igrati s njim par sezona, bila čak i jača, jer vam Pirlo otvara više vidika. Mislim da će u budućnosti početi trenersku karijeru, rekao je Chiellini.

Podsjetimo, Pirlo je iz Juventusa otišao 2015. godine kada je prešao u New York City u kojem je i završio svoju karijeru.