Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Chiellini: Fudbaleri Monaca zaslužuju maksimalno poštovanje

chiellini

Fudbaler Juventusa Giorgio Chiellini izjavio je da je glavni cilj njegove ekipe u ovoj sezoni osvajanje Lige prvaka, dodajući kako meč protiv Monaca u polufinalu neće biti nimalo lagan zadatak, javlja Anadolu Agency (AA).

“Liga prvaka je naš glavni cilj još od početka ove sezone. Svi znamo mjesto i vrijeme finala, ali prije nego što krenemo razmišljati o tome, moramo se koncentrisati na dvomeč sa Monacom, za koji znamo da neće biti nimalo lagan. Sa njima nema šale”, rekao je Chiellini za italijanske medije.

Istakao je kako se mnogi varaju što misle da je Monaco lagan protivnik.

“Kada je održan žrijeb, neki ljudi su rekli da će biti lako, ali očigledno da oni ne znaju šta je fudbal. Pažljivo sam pratio njihove rezultate u posljednjih nekoliko mjeseci. Primijetio sam da nisu stali ni u jednom trenutku, imaju nevjerovatnu sezonu, s nevjerovatnom statistikom u prvenstvu Francuske i sjajan put u Evropi”, kazao je Chiellini.

Podsjetio je kako je Monaco ove sezone savladao velike evropske klubove.

“Napravili su zaista sjajne rezultate ove sezone u Ligi prvaka. Zaslužuju maksimalno poštovanje. Imaju dosta mladih igrača koji su dostigli veoma visok nivo”, istakao je Chiellini.

Juventus će u srijedu od 20.45 gostovati Monacu u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka.

U drugom polufinalnom meču večeras se na Santiago Bernabeu u 20:45 sastaju madridski rivali Real i Atletico.