Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ante Čačić od HNS-a dobio ogromnu otrpemninu

cacic334
Foto: Jutarnji.hr

Ključni potez vodstva HNS-a bilo je smjenjivanje selektora reprezentacije Hrvatske uoči završnice kvalifikacijskoga ciklusa.

Međutim, ako nam ona i donese plasman u Rusiju i priskrbi HNS-u najmanje 12 miliona dolara od Fife, Čačićev otkaz pamtit će se kao najskuplji rastanak u historiji HNS-a.

Tako se neslužbeno saznaje da je predsjednik Davor Šuker, opet legitimno, na svoju ruku, dok je Hrvatska bila vodeća u kvalifikacijskoj skupini, bivšemu selektoruAnti Čačiću bio povisio plaću na nestvarnih 60.000 eura mjesečno, piše Večernji list.

Uz to, u novi je ugovor bila ugrađena klauzula da se Čačiću, u slučaju otkaza, treba isplatiti čak 12 mjesečnih plaća, što jednostavnom računicom iznosi 720.000 eura ili 5,4 miliona kuna!

I ko onda kaže da je Čačić iz reprezentacije otišao kao gubitnik… I tu informaciju pokušali smo provjeriti u HNS-u, inače javnopravnom tijelu RH (čiji bi podaci trebali biti javni), ali i nju je Hrvatski nogometni savez svrstao u rubriku “poslovne tajne i zaštićeni osobni podaci”.

Iz kuće nogometa dostavljeni su nam zato podaci da novi selektor Zlatko Dalić nema ugovor, sukladno dogovoru između njega i HNS-a, te prema tome trenutno nema primanja od HNS-a, zatim da su u Hrvatskom nogometnom savezu zaposlena 52 radnika te u prosjeku oko 15 honorarnih saradnika.

U radnom odnosu u HNS-u je 16 trenera i trenerica, četiri ekonoma i jedan fizioterapeut. U sjedištu HNS-a rade 42 radnika.

Budžet HNS-a za 2017. godinu iznosi 136 miliona kuna te je prihvaćen i objavljen na sjednici Skupštine HNS-a 21. decembra 2016. godine.