Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Cipurković: Danas se razilazimo, prozivku sam zakazao za 15. januar

cipurkovic_jedinstvo

Iako je prvi dio sezone u prvenstvu BiH završen 2. decembra, rukometašice Jedinstva AtlasRelaxa još su na okupu. Sinoć su trening garnirale utakmicom protiv rukometaša Sloboda Solane, a večeras će na zadnjem treningu za protivnika imati veterane RK „Sloboda“.

Trener Damir Cipurković nakon toga igračicama će dati pauzu od mjesec dana.

– Polusezona je bila naporna, svima treba odmora, idu i praznici i svi bismo željeli biti s obitelji. Prozivku i početak priprema za drugi dio sezone zakazao sam za 15. januar. S obzirom na to da će drugi dio šampionata početi 24. februara imat ćemo dovoljno vremena za pripreme – izjavio je Cipurković za Fenu.

Prvi dio sezone ocijenio je zadovoljavajućom jer je ekipa, u odnosu na prošlo prvenstvo, dosta mlađa i znatno promijenjena.

– Utisak bi bio povoljniji da nije bilo kiksa u Tuzli protiv ekipe Dubice. Poremetio nam je planove, a sve ostale utakmice odigrali smo, uglavnom, jako dobro. U ovom trenutku to je naš maksimum. Ekipa Gruda je u ovom trenutku spremija i uigranija od nas – smatra trener tuzlanskih „labudica“.

Vrhunac polusezone je, po njegovim riječima, nastup u Challenge kupu i pobjeda protiv PAOK-a u Tuzli, ostvarena spektakularnim golom Marijane Sorak s „deveterca“, na samom kraju utakmice.

Na toj utakmici ostvarena je rekordna posjeta na jednoj rukometnoj utakmici Jedinstva Atlas Relaxa u posljednjih desetak godina, ali i općenito u BiH, jer je uzvratni duel u Mejdanu s ekipom iz Soluna pratilo blizu 2.000 ljubitelja sporta.