Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tijelo Irhana Foče izvučeno iz rijeke Bosne

visoko_bosna_les

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Visoko iz vode su izvukli beživotno tijelo muške osobe, koje je danas primjećeno u rijeci Bosni kod visočkog naselja Čekrekčije.

Mještani su primjetili danas beživotno tijelo u rijeci Bosni.

Vlasnik parcele kod koje je tijelo zaustavljeno u vodi Nermin Trnčić izjavio je agenciji Fena da je tijelo primjetio prije sat vremena (oko 11.00 sati).

Kako su potvrdili iz FUCZ, pronađeno je tijelo Irhana Foče (24).

– Policijskoj upravi Visoko je u 11.15 sati prijavljen slučaj pronalaska beživotnog tijela u vodi rijeke Bosne kod Visokog. Slučaj je prijavljen Tužilaštvu, a ekipa Profesionalne vatrogasne jedinice je po ovlaštenju dežurnog tužioca izvukla tijelo iz vode – potvrdila je ranije glasnogovornica Policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona Aldina Ahmić.

Kako su potvrdili iz FUCZ, pronađeno je tijelo Irhana Foče (24).

Podsjećamo, potraga za Aldinom Mulićem i Irhanom Fočom, koji su jučer ujutro nestali u nabujaloj rijeci Miljacki u Sarajevu, i dalje traje.

Specijalci trenutno pretražuju riječno korito u okolini u nadi da bi mogli pronaći i tijelo drugog mladića.

Nije isključeno da je pronađeno tijelo jutros u rijeci Bosni tijelo jednog od dvojice nestalih mladića. Kako su potvrdili iz FUCZ, potraga za nestalim Aldinom Mulićem (28) i Irhanom Fočom (24) odvijat će se i na područjima koji su i jučer pretraživani.

Intezivna potraga odvija se od Dolac-Malte, gdje su mladići nestali, pa sve do rijeke Bosne u Visokom, saopćili su iz FUCZ.

Nestale mladiće tražit će preko 100 pripadnika Federalne uprave Civilne zaštite (FUCZ) i Kantonalne uprave CZ, 80 vatrogasaca dobrovoljaca, 23 vatrogasca profesionalca, 30 pripadnika GSS Novi Grad i GSS Sarajevo, te 171 policajac.