Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Cirkus iz UEFA-e: Hajde što izbaciše Dinamo, ali zašto i Valenciju

uefa lp valencia

Disciplinska komisija UEFA donijela je odluku da se zbog povrede pravila juniore zagrebačkog Dinama izbaci iz Lige prvaka uprkos pobjedi u osmini finala protiv Andrlechta (2:0). No, još teži udarac primili su mladi nogometaši Valencije kojima je odbijena žalba za ponavljanjem utakmice osmine finala.

Ako je u Dinamovom slučaju i moguće opravdati radikalnu odluku, teško je razumjeti razumjeti odluku koju je UEFA donijela u slučaju juniora Valencije.

Na Twitteru je, naime, objavljena vijest kako je Disciplinska komisija UEFA-e odbili žalbu španskog kluba koji je na penale izbačen u utakmici osmine finala protiv Chelseaja.

Valenciji naime nije priznat regularan gol s bijele tačke. Lopta je ušla u gol, ali se odbila od unutarnje konstrukcije gola izvan mreže što sudac nije vidio, a Chelsea je slavio tijesnim rezultatom 5:3.

Ova situacija koju potkrepljuju videodokazi nije, međutim, bila dovoljna da igrači Valencije dobiju novu priliku za ispravljanje velike sportske nepravde nakon uložene žalbe, što je izazvalo pravu lavinu nezadovoljstva i nove kritike na račun UEFA-e.