Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ćiro: Da su me udbaši podržali, BiH ne bi propustila ni jedno veliko takmičenje

ciro

Miroslav Blažević se još drži. I ne pomišlja na preseljenje, osim kad ga želja mine da protegne noge do Kraljevice. Kad je na vezi s novinarim iz BiH, a na pomen reprezentacije, Ćiro povisi ton.

“Sine, ne stavljaj mi sol na živu ranu. Sjebaše nas naši udbaši. Da me podržaše Čeko i Suljo, Bosna ne bi “mašilo” niti jedno veliko prvenstvo, a sad strepimo od neke Grčke.

Bogdan Čeko je bivši dopredsjednik NSBiH, a Suljo Čolaković, ” ex” predsjednik bh saveza. Koji su mu sapunjali dasku.

O neuspjelom baražu sve je rečeno. Premda se više ne misli baviti Portugalcima, proširio je krug “sabotera”

“Dva su nas igrača izdala, otići ću u grob s tim bolom”.

Blažević se povremeno uključivao u politički život. Bio je na svim listama, od vijećničke, do najviše, predsjedničke. O zagrebačkim izborima i političarima ovako zbori.

“Ko ce pobijediti u Zagrebu? Pa Bandić. Banderos će ih pregaziti kao plitak potok. Niko nema šanse u Zagrebu. Bandić je moj idol!

Trener svih trenera skenirao je profil Ivana Pernara, “narodnog” političara.

“Premda mnogi misle da je mali Pernar klaun, on to nipošto nije. On često djeluje genijalno, a budala ne može biti istovremeno genijalac. Ja ga nikad ne bih podcjenjivao. Ma, pusti sine politiku. Nogomet je naš teren” , poručio je Ćiro i otišao u šetnju ulicom gdje održava formu slikajući se sa brojnim fanovima, uz neizbježne autograme i selfije.