Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ćiro ne “silazi s leđa” Čačiću: Ko je njemu dao Ferrari, a ni Fiću vozio nije

ciro_cacic

Bivši selektor BiH i trener koji je odveo Hrvatsku do trećeg mjesta na SP-u u Francuskoj 1998. godine Miroslav Ćiro Blažević ne popušta ovih ovih dana sadašnjeg selektora Hrvatske Antu Čačića.

Ćiro je Čačića, odmah nakon utakmice protiv Portugala (0:1) u osmini finala EP, optužio da je isključivi krivac za eliminaciju s Evropskog prvenstva.

Kako je tema još uvijek “vruća” Ćiro je čest gost u hrvatskim medijima, a Čačića ne misli još “popustiti”. Sada ga je opisao kao “početnika za volanom Ferrarija”.

“Veoma sam razočaran. Malo je trebalo da sve bude drugačije, a to malo bilo je u rukama vođe, selektor Čačića”, kazao je Blažević.

Pojasnio je da Čačić nije imao osjećaja kada i koga treba zamijeniti, no problem je bila i početna formacija u utakmici protiv Portugala jer nije nastupio s postavom koju Blažević smatra najboljom.

VEZANE VIJESTI Halihodžić se slaže s Ćirom…

VEZANE VIJESTI I Pape se oglasio nakon ispadanja Hrvatske

“Osim Luke Modrića, najbolji hrvatski igrač je Marko Pjaca, a on sjedi na klupi. Pa Čačić mu je šansu pružio samo deset minuta, a Pjaca je za tih deset minuta napravio više nego Cristiano Ronaldo za čitav meč. To je neoprostiva greška”, tvrdi Blažević koji ističe kako je portugalski selektor Fernando Santos potpuno nadmudrio Čačića.

“Više se nije moglo napraviti s Čačićem. Krivi su oni koju su ga postavili. Pa ko je Čačiću dao Ferrari da vozi, a prije toga nije ni Fiću vozio”, zaključio je Ćiro uz konstataciju kako je propuštena velika prilika jer je sadašnja generacija najboljih hrvatskih nogometaša bila zrela nadmašiti onu koju je on vodio 1998. godine.

Nakon svega, i Čačić je odlučio odgovoriti Blaževiću…

“Ne bih previše o Ćiri Blaževiću i njegovim zapažanjima. Kada ga slušam ispada kao da niko na svijetu nije trener osim njega. To je maliciozno i neprimjereno našoj struci”, poručio je Čačić i dodao:

“Šta znači prekasno sam mijenjao? Možda nisam uopće trebao mijenjati. To je naknadna pamet i ne može se provjeriti. Nikada nećemo znati.”