Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Engleski Premiership

City dominantno u manchesterskom derbiju, Arsenal opet bez pobjede

city_aguero

Nedjeljni program 12. kola engleske Premier lige okončali su mečevi Manchester City – Manchester United, te Arsenal – Wolverhampton

U posljednjim utakmica 12. kola engleskog Premiershipa City je u gradskom derbiju savladao United sa 3:1, dok je Arsenal na jedvite jade izvukao bod protiv čvrstog Wolverhamptona.

Veliki derbi odigrali su Manchester City i Manchester United u kojem su domaći bili bolji i na kraju pobijedili sa 3:1.

Početnu inicijativu preuzeli su Građani i već u 12. minuti došli u vodstvo pogotkom Davida Silve.

Drugo poluvrijeme počinje drugim golom domaće ekipe. Aguero je primio odličan pas u šesnaestercu i zabio uz desnu stativu. Deset minuta kasnije Ederson je skrivio penal nad Lukakuom kojeg je realizovao Martial.

Iako je krajnji ishod ovisio o jednom golu, ekipa Cityja je mirno igrala i napadala preko Fernandinha i Gundogana koji je nakon duge akcije u 86. minuti postigao gol za konačnih 3:1. City je pobjedom i dalje prvi sa dva boda više od drugoplasiranog Liverpoola koji je danas bez većih problema savladao Fulham sa 2:0. United je osmi sa 20 bodova.

Drugi meč popodnevnog programa odigrali su Arsenal i Wolverhampton. Gosti su došli u prednost u 13. minuti nakon pogotka Cavaleira.

U drugom poluvremenu je viđena zaista bolja igra Arsenala. Pokušavali su preko Torreire, Bellerina i Aubameyanga, ali nisu imali sreće. Pritisak se isplatio tek u 86. minuti kada je Mkhitaryan pogodio za izjednačenje.

Do kraja, Topnici ipak nisu uspjeli doći do pobjede.

Arsenal je nakon mini-krize od tri meča bez pobjede peti sa 24 boda, tri manje od Tottenhama.

Wolvesi su 11.