Globus

Monika Babišova

Ova dama je u Parizu zasjenila i Kolindu i Melaniju

11/11/2018

Babiš, kojeg nazivaju češkim Trumpom, Moniku je oženio prije izbora na kojima je pobijedio

Na večeri povodom stote godišnjice završetka Prvog svjetskog rata, čiji su domaćini bili Emmanuel i Brigitte Macron, okupili su se brojni političari. Najviše pažnje izazvala je lijepa supruga češkog premijera Monika Babišova.

Plavokosa 43-godišnja Monika, koja je 20 godina mlađa od supruga, obukla je crvenu haljinu golih ramena, uz koju je kombinovala bež štikle i pismo-torbu s potpisom modne kuće Bottega Veneta.

Babiš, kojeg nazivaju češkim Trumpom, Moniku je oženio prije izbora na kojima je pobijedio. Prije toga je u vezi s tom dizajnericom interijera bio 23 godine, a zajedno imaju sina i kćer.

Glamurozno vjenčanje za oko 200 gostiju organizirano je praktički pred samu predizbornu kampanju, no optužbe da je datum odabran zbog popularnosti Monika je odbacila. On iz prvog braka ima još dvoje djece.

“Naviknuta sam na ljude koji misle da sam s njim samo zbog novca. On je stariji dvadeset godina, tako da je to vjerojatno prva stvar koju ljudi pomisle kada nas vide zajedno”, rekla je jednom Monika i dodala da je on kad su se upoznali imao direktorsku platu, ali nije imao milione ni milijarde na računu.

Njegovo bogatstvo Forbes je procijenio na 4,1 milijardu dolara, a supruga mu je navodno slaba na dizajnerske krpice i skupe cipele. Stoga ne čudi njeno priznanje da joj muž kontrolira finansije i pazi da ne potroši previše.

“Ako želim kupiti nešto skuplje, uvijek pitam Andreja za dozvolu, ali uglavnom kupujem u običnim trgovinama”, priznala je.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.