Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

fa kup

City uzeo drugi trofej ove sezone, Gundogan zabio najbrži gol ikada

gundogan gol
FOTO: Screenshot

Postigao je Gundogan i treći pogodak na utakmici u 71. minuti, ali je taj gol poništen zbog ofsajda

Mančesterski rivali City i United prvi put u istoriji sreli su se u finalu FA kupa. U istorijskom meču slavili Građani rezultatom 2:1.

Rivali su se ove sezone sastali dva puta u okviru engleske Premijer lige, a obje ekipe su slavile po jednom. City je pobijedio na Etihadu 6:3, dok je United bio uspješniji na Old Traffordu rezultatom 2:1.

Današnje finale počelo je na spektakularan način. Nakonn samo 13 sekundi City je poveo, što je najbrži pogodak u istoriji finala FA kupa.

Prvi udarac se centra izveo je Ilkay Gundogan, dodao je svom golmanu Ortegi koji ju je degažirao na polovinu Uniteda. Lopta je do norveškog napadača Erlinga Haalanda koji ju je spustio za Gundogana, a njemački reprezentativac volej udarcem izvan kaznenog prostora matirao golmana Davida de Gea.

United je izjednačio iz penala koji je iznudio Aaron Wan Bissaka. Penal je u gol pretvorio Bruno Fernandes kapiten Uniteda.

Ilkay Gundogan, strijelac prvog gola za “Građane”, pogodio je i drugi put na utakmici u 51. minuti.

Ovoga puta mu je asistirao Kevin De Bruyne iz slobodnog udarca.

Postigao je Gundogan i treći pogodak na utakmici u 71. minuti, ali je taj gol poništen zbog ofsajda.

Mančester City je pobjedom u finalu FA kupa došao do duple krune, pošto su već ranije osvojili Premijer ligu. U finalu Lige prvaka igrat će s milanskim Interom za treći trofej u ovoj sezoni.